HDZ

split je glavni.

Ova kandidatura za mene je čast i koju odgovorno i ponizno želim podijeliti sa svim građanima.

Želim Split za sve.

Želim vratiti optimizam i ambiciju gradu i građanima. Nama svima Split mora biti glavni.
HDZ

Ajmo naprid, ajmo dat sve od sebe za naš Split!

15.06.2017

Zahvaljujem se gospođi Ramljak. Dokazala je da se gradom može upravljati i u uzburkanim vodama i to na staložen način. Pokazali ste pravi model kako treba izgledati gradonačelnik, puno sam naučio od Vas! Moj mandat će obilježiti “Grad za sve”, jer to nije floskula. To nije samo obećanje, nego moje duboko uvjerenje da ga napravimo onakvim kakav treba biti. Trebamo prebroditi duboke podjele u gradu i izvući se iz gospodarskih poteškoća. Moramo riješiti vrtiće i škole, ekološku bombu u središtu grada. Želim probuditi ambiciju i potaknuti optimizam naših sugrađana. Šaljem poziv svim gradskim vijećnicima, bez obzira na stranačku pripadnost. Njihovi mandati pripadaju građanima. Kao što želim biti gradonačelnik svih Splićana, tako želim vjerovati i da su gradski vijećnici svjesni svoje odgovornosti.

Pozivam stoga na razgovor čelnike Pametnog, Mosta, ali i ostale, koji su izrazili želju za dijalogom, za lomljenje kičme korupciji, transparentnim upravjanjem Gradom. Pozivam ih da do 19. lipnja imenuju stručnjake za tim za izradu proračuna za 2017.godinu. Naš grad je blokiran. Naši najnezaštićeniji građani pate zbog ovakve situacije. Turistička sezona je u punom jeku, a nepostojanje proračuna otežava situaciju. Trenutno ne možemo adekvatno odgovoriti izazovima poput Utre, prometnih zagušenja, Promet nam je blokadi. Slijedi nam također opremanje škola poput one na Žnjanu, a sada je to ugroženo. Hitno moramo pristupiti uređenju Žnjana, to je jedan od ciljeva čija stavka mora biti ugrađena u proračun za 2017. godinu.

Cijeli socijalni program i ovisi o donošenju proračuna. Očekujem od odgovornih ljudi potvrde spremnost i odgovore na moj poziv. Suradnja i podržavanje kvalitetnih i za grad nužnih mjera. Pozivam te odgovorne ljude da do ponedjeljka, 19. lipnja, imenuje stručnjake koji će mi se podružiti u radnim skupinama za sanaciju Karepovca i za uređenje Žnjana. Ajmo naprid, ajmo dat sve od sebe za naš Split. Tu snagu osjećam i imam! U ovome nema prostora za politikantstvo. U možebitnim ustupcima neću sudjelovati. Potpuno sam siguran da gradski vijećnici osjećaju odgovornost prema sugrađanima. Želim suradnju, razgovor, otvorenost jer to nas vodi u Split za sve.


Tekst preuzet s portala Dalmacija danas

Foto: Grad Split